



12 March 2018, Monday Charles K. Kao Auditorium & Conference Hall 04 - 07, Science Park

Click Here to Register Now!

Tentative Programme Rundown (Draft as of 6 Mar 2018)

| 12 March (Monday) – Main Conference Charles K. Kao Auditorium, Science Park | | | |
|--|---|--|--|
| 09:00 - 09:30 | Registration | | |
| 09:30 – 09:35 (5 min) | Welcome Speech Mr George Tee Chief Technology Officer, Hong Kong Science and Technology Parks Corporation | | |
| 09:35 – 09:40 (5 min) | Group Photo | | |
| 09:40 – 10:10 (30 min) | Keynote 1: Sustainable Repair Solutions for Buildings: Design, Materials & Supervision Ir Dr Jaime Yeung Board Member, Hong Kong Concrete Institute | | |
| 10:10 – 10:30 (20 min) | Keynote 2: Local Developed Technology - Advanced Composite Fabric Fire Shutter with Superior Insulating Properties Ir Prof. KT Leung President, Passive Fire Protection Research Centre | | |
| 10:30 – 10:50 (20 min) | Keynote 3: Working with A.I.: Opportunities and Challenges Mr Spencer Fung CEO & Founder, Optix Solutions Limited | | |

| 10:50 – 11:20 (30min) | Networking Coffee Break | | | |
|-----------------------------|--|--|---|--|
| 11:20 – 11:50 (30min) | Keynote 4: Recent Research and Application Trends in Advanced Composites for Engineering Industry Ir Prof. Alan Lau Pro-Vice-Chancellor (Research Performance and Development), Swinburne University of Technology International Vice President, The Institution of Mechanical Engineers | | | |
| 11:50 – 12:10 (20min) | Keynote 5: MasterEase – Novel Technology to Achieve Low Viscosity and Easy Pumping Concrete Dr Ren Zhao Research Manager, BASF Group | | | |
| 12:10 – 12:30 (20min) | Keynote 6: New Rechargeable Battery Technology Dr Mingde Wang Head of Business Unit, Lithium and Acting Head of Research & Development, GP Batteries International Limited | | | |
| 12:30 – 12:50 (20min) | Keynote 7: Application of Advanced Materials in New Energy Vehicle from Hitachi Metals Dr Gary Shiau Chief Technology Officer, Hitachi Metals (China) Ltd. | | | |
| 12:50 – 14:30 (1hr40min) | Networking Lunch (for Speakers only) | | | |
| | Track Sessions | | | |
| | Track A Conference Hall 04-05, Phase 2, Science Park | | Track B Conference Hall 06-07, Phase 2, Science Park | |
| 14:00 – 14:30 | Registration | | | |
| 14:30 – 14:50 (20min) | Speech 1: Continuous Fiber Reinforced Thermoplastic Composites – Success in Large- scale Series Production Mr Eric Wong Business Development Manager (Tepex®), LANXESS Hong Kong Limited | 14:30 – 14:50 (20min) | Speech 1: Turning Garbage into Treasures – Advanced Recycling Technologies Development Dr Peter Lee Chief Technology Officer, Nano and Advanced Materials Institute | |
| 14:50–15:10 (20min) | Speech 2: Closed-loop in Garment Industry, from Design to Recycle Dr Gloria Yao Director, Project Development, The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel Limited | 14:50–15:00 (10min) 15:00–15:10 (10min) | Speech 2: A New Approach to Look at the Inside of Materials Mr Eric Yau Head of Analytic Group, ASMAC Limited Speech 3: Smart Robotic Warehouse in Industry 4.0 Mr Stanley Ho | |
| | | | Sales Director, RV Automation Technology Company Limited | |

| 15:10- 15:20 (10min) | Speech 3: Advanced Materials in Aerospace Technologies Mr Arthur Yau General Manager, Chemetall Hong Kong Limited | 15:10- 15:20 (10min) | Speech 4: Cutting-edge Antimicrobial Technology for Building Materials Dr Martin Szeto Managing Director, Microban International (Asia) Limited |
|--------------------------|---|--------------------------|---|
| 15:20-15:30 (10min) | Speech 4: How We Overcame the Problems from Formulation to Industrialisation Mr Humous Ip Director, Skyton Development Limited | 15:20–15:30 (10min) | Speech 5: MatrixDeck System: Doing More with Less in Construction Mr Billy Chu CEO, MDM Group |
| 15:30– 15:40 (10min) | Speech 5: How New Lab Technology Brings Paradigm Shift into Material Science Dr Lila Zhang Business Development Manager, Nikyang Enterprise Limited | 15:30–15:40 (10min) | Speech 6: Acoustic Metamaterials – The Wonderful Sound-absorbing Materials Dr Shuyu Chen CEO, Acoustic Metamaterials Group |
| 15:40 – 15:50 (10min) | Speech 6: Manufacturing Automation - How Robots can Change Your Business? Ir Dr Terry Chang Engineering Director, New World CAD/CAM Development Limited | 15:40 – 15:50 (10min) | Speech 7: Automation Solutions for SMEs Mr Nelson Lau Business Development Director, Karmo (Apollo) Group Limited |
| 15:50 – 17:00 | Free-flow Networking* Venue: Pre-function Hall, Charles K. Kao Auditorium, Science Park *Catering to be served | | |

Note: Information is subject to change without prior notice.